CREIL - Op 5 februari heeft burgemeester Westmaas van gemeente Noordoostpolder een woning aan de Hertogstraat in Creil gesloten voor de duur van 1 maand. Dit deed hij nadat de politie daar op 13 januari een hennepkwekerij aantrof.


Verstoring openbare orde en veiligheid

Handel in en productie van drugs zijn in strijd met de Opiumwet. Het trekt daarbij dikwijls andere vormen van criminaliteit aan en leidt tot overlast. Vooral als dit gebeurt vanuit woningen, tast het de leefomgeving en het veiligheidsgevoel in de buurt aan. En dat is niet aanvaardbaar. In dit geval was ook nog eens sprake van verhoogd brandrisico omdat de stroom afgetapt was.

Sluiting panden
De burgemeester mag in het kader van de Opiumwet een woning of bedrijfspand voor langere tijd sluiten als daar drugs worden aangetroffen. De burgemeester zet dit middel te allen tijde in, tenzij er zwaarwegende argumenten zijn om een pand niet te sluiten.

Altijd melden
Als u vermoedens heeft van drugshandel of-productie, meld dit dan aan de politie via 0900-8844. Dit kunt u natuurlijk ook anoniem doen via 'Meld Misdaad Anoniem', telefoonnummer 0800-7000. Uw meldingen zijn van groot van belang.