EMMELOORD - Burgemeester Jan Westmaas heeft de sluiting van een supermarkt aan de Moerasandijviestraat in Emmeloord afgelopen woensdag beëindigd.

Op 14 augustus sloot de burgemeester het pand voor de duur van twee weken, nadat de politie had vastgesteld dat het pand was beschoten. Hij besloot hiertoe om verder gevaar voor de openbare orde en veiligheid in de omgeving van het pand te voorkomen. Omdat politieonderzoek aanvankelijk nog geen duidelijkheid opleverde over de toedracht van het schietincident en de relatie ervan met de supermarkt, hield de burgemeester het pand langer gesloten. Dit deed hij na overleg in de lokale driehoek (burgemeester, officier van justitie en teamchef politie).

Na opnieuw overlegd te hebben in de lokale driehoek, heeft de burgemeester vandaag besloten de sluiting op te heffen. Burgemeester Westmaas: “Sluiting van een pand, in dit geval een winkel, is een ingrijpende maatregel. Nu de openbare orde en veiligheid hersteld lijken te zijn en er op basis van het huidige beeld van de politie onvoldoende gronden zijn het pand langer gesloten te houden, hef ik de sluiting op.”

De politie blijft voorlopig extra surveilleren in de omgeving van het pand. Ook het strafrechtelijk onderzoek naar het schietincident loopt door.