NOORDOOSTPOLDER - De opdracht om een woon-werkgebouw te ontwikkelen aan De Deel 22 in Emmeloord is gegund aan bouwbedrijf Roos, uit Emmeloord. Deze week werd de overeenkomst getekend door Edwin van het Erve, directeur bouwbedrijf Roos en wethouder Wiemer Haagsma van de gemeente Noordoostpolder. Bouwbedrijf Roos ontwikkelt de locatie in samenwerking met Nieuwbouw Advies Flevoland (NAF) uit Dronten. De Deel 22 is de locatie van het huidige verzamelkantoor Sinke.

Moderne doorvertaling van het nieuwe bouwen

Het plan van bouwbedrijf Roos scoorde het hoogst op de verschillende selectiecriteria voor deze ontwikkellocatie, passend bij de ontwikkeling van Emmeloord-centrum. Het is een moderne doorvertaling van het nieuwe bouwen en bestaat uit 19 appartementen en 200 m2 voor 2-3 kantoorruimten. Voor de bewoners van het gebouw wordt een parkeergarage onder het gebouw gerealiseerd.

Wethouder Wiemer Haagsma is blij met weer een nieuwe stap in de ontwikkeling van het centrum van Emmeloord. “Met het gunnen van deze tweede ontwikkellocatie aan De Deel is bekend hoe het laatste gebouw in de plannen aan de westkant van het centrum er uit komt te zien. Daarmee zetten we weer een belangrijke stap naar de afronding van de Deel en omgeving.”

Bouwbedrijf Roos is samen met NAF en 19HetAtelier Architecten het ontwerptraject in gegaan. “We hadden als doel het winnende plan te presenteren voor deze fantastisch mooie locatie in het centrum van Emmeloord. Het is voor ons allen heel mooi dat dit eigentijdse, karakteristieke ontwerp wordt beloond met het ondertekenen van deze overeenkomst. We hopen op een succesvolle ontwikkeling in overleg met de omgeving en (toekomstige) bewoners.”

Planning

Het ontwerp van bouwbedrijf Roos wordt nu verder uitgewerkt. Daarna start de vergunningsprocedure. De verwachting is dat in de tweede helft van 2021 kan worden gestart met de bouw.