DEN HAAG - De regering komt vanmiddag met spoed bijeen om alsnog een sluiting van de scholen te bespreken. Gisteren riepen medisch specialisten op om alsnog alle scholen te sluiten vanwege de verspreiding van het coronavirus.


Op dezelfde dag werd ook duidelijk dat veel scholen maatregelen nemen tegen het coronavirus of zelfs dichtgaan. Toen ging het onder meer om het ROC Nova College in Kennemerland en het Don Bosco College in Volendam.

Eerder lieten de Europese School in Bergen en de International School of Amsterdam in Amstelveen weten de deuren te sluiten. Hogeschool InHolland deed vrijdag al hetzelfde.

Thuiswerken
Vorige week besloot het kabinet tot verregaande maatregelen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Nederlanders werden onder meer opgeroepen om waar kan thuis te werken en om sociale contacten te vermijden.

De scholen konden volgens het kabinet wel open blijven. Op die manier kunnen ouders die werken in de zorg, of bij de politie gewoon aan het werk blijven.

Overleg om 14.00 uur
Uit een steekproef onder schoolleiders zou echter blijken dat 70 procent vóór sluiting is. Daar komt nu de oproep van medisch specialisten nog eens bij.