EMMELOORD - Burgemeester en wethouders hebben afgelopen week het stedenbouwkundig plan voor het Dokter Jansenpark goedgekeurd. Het plan wordt nu voor vaststelling aan de raad aangeboden. Na goedkeuring door de raad in september kan de ontwikkeling van deze nieuwe woonwijk in Emmeloord verder met het bestemmingsplan en bijhorende onderzoeken.


Dichtbij het centrum en veel groen in het plan

Het Dokter Jansenpark ontleent zijn naam aan het voormalige ziekenhuis dat op deze plek was gevestigd. Door middel van de stemming die is gehouden, is deze naam met een ruime meerderheid gekozen als winnaar. Het Dokter Jansenpark heeft een bijzondere ligging aan de Urkerweg en de Espelervaart. Op loopafstand van het centrum en in een parkachtige omgeving. De perfecte woonplek voor mensen die op zoek zijn naar een stadswoning in een groene omgeving maar ook binnen 5 minuten in het centrum willen zijn.

Een kijkje in het stedenbouwkundig plan

Wethouder Marian Uitdewilligen is enthousiast over de plannen: “Met dit plan spelen we in op de veranderende woonvraag, er komen appartementen en stadse woningen voor alle doelgroepen. Het Dokter Jansenpark wordt een woonomgeving zoals we die nog niet kennen in Emmeloord. Zo geven we, met behoud van historie, een nieuwe invulling aan deze bijzondere plek.”

Op de website woneninnoordoostpolder.nl vind u een impressie uit het stedenbouwkundig plan

Wilt u wonen in het Dokter Jansenpark?

Naar verwachting wordt eind 2022 de eerste ontwikkelaar bekend gemaakt. Op de site woneninnoordoostpolder.nl vind u te zijner tijd ook meer informatie over de verkoop van de woningen. U kunt zich via de site ook aanmelden als geinteresseerde, om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.