URK - Morgenmiddag worden in het programma Bureau Flevoland van Omroep Flevoland de beelden getoond van de zeven jongeren die nog worden gezocht in verband met de vernielingen aan het gemeentehuis op Urk.


Deze vernielingen zijn gepleegd op zaterdag 15 februari tussen 22.00 en 23.00 uur. Tijden de ongeregeldheden werd er voor duizenden euro’s schade toegebracht aan onder andere de ruiten van het pand en een bushokje. Er werd gebruik gemaakt van zwaar vuurwerk en stenen tijdens de vernielingen. Ook werd er met wapens in de lucht geschoten.

Voor de vernielingen zijn in maart drie verdachte Urkers aangehouden van 17, 18 en 21 jaar.

Bureau Flevoland
Op 10 april deed de politie via meerdere kanalen de oproep aan de jongeren, die verantwoordelijk zijn voor de vernielingen aan het gemeentehuis, om zichzelf op het bureau te melden. Dit met de duidelijke boodschap dat als ze dit niet zouden doen, hun gezichten die op de camerabeelden staan binnenkort gepubliceerd worden. Helaas heeft geen enkele verdachte hier gehoor aan gegeven en daarom worden de camerabeelden vanaf morgen gepubliceerd op politie.nl en op social media accounts van de politie. Ook worden de beelden beschikbaar gesteld aan media, waaronder aan Bureau Flevoland op donderdagmiddag rond 15.40 uur.